דבר מנהלת המרכז
חברות וחברים יקרים,
המרכז למשפט מסחרי הפועל במסגרת הפקולטה למשפטים באוניברסיטת בר-אילן גאה להציג תוכנית עשירה של השתלמויות לשנה"ל תשפ"ג. המרכז שואף ליצור זיקה בין האקדמיה לפרקטיקה ולספק השתלמויות עומק איכותיות לקהל עורכי הדין. התוכנית כוללת מגוון השתלמויות ברמה גבוהה הכוללת את מיטב המרצים מן האקדמיה ומן הפרקטיקה, לרבות שופטים מובילים מבית המשפט העליון ומיתר הערכאות.
השתלמויות לשנה"ל תשפ"ג - במהלך חודשי הקיץ נרחיב את היקף ההשתלמויות
הכשרת בוררים - הקורס נבנה במיוחד עבור המגזר העסקי בישראל, ונועד להעניק, גם למי שאינו בעל הכשרה משפטית, את הכלים והידע המעודכן והמדויק, להבנת עולם הבוררות, מתוך תפיסה והבנה שהבוררות בישראל, כמו גם בעולם, צוברת תאוצה, כאלטרנטיבה ראויה ליישוב סכסוכים מסחריים. הקורס נועד להעשיר את הידע המקצועי של המשתתפים ולהקנות להם כלים פרקטיים, לשימוש ויישום בהליכי הבוררות.
מחזור ראשון: אוקטובר 2022 -ינואר 2023 לפרטים נוספים לחץ כאן
מחזור שני: מרץ 2022 - יוני 2023 לפרטים נוספים לחץ כאן
הדירקטוריון בעידן המודרני הכשרת דירקטורים - תפקיד הדירקטורים ונושאי משרה בחברה, הפך לעניין מרכזי בשיח העסקי בשנים האחרונות. מעולם לא היה תפקיד הדירקטור כה מאתגר. עבודת הדירקטוריון בתחומים השונים, כמו גם בעולם דיגיטלי משנה ומתפתח ובייחוד בתקופה של משבר כלכלי בינלאומי האתגר רחב ודורש למידה והבנה. הפסיקה בשנים האחרונות קבעה סטנדרטים חדשים של נשיאת אחריות. בנוסף, על רקע תופעת הגשת תביעות ייצוגיות ונגזרות נגד דירקטורים ונושאי משרה בחברות הציבוריות, גבר העיסוק בשאלת הדרישות מהדירקטוריון, מסגרת אחריותו, תפקידו וסמכויותיו. הקורס נכנס לעומק תפקידיו חובותיו ומעמדו של הדירקטור בעידן המודרני.
עוסק בשאלות אקטואליות לגבי אופן התנהלות הדירקטוריון במצבי משבר (בהתייחס גם למשבר הקורונה) ובניהול עסקי שוטף. הקורס מעניק ידע עיוני לצד ניתוח מעשי ופרקטי של עבודת הדירקטוריון בעידן סוער זה.
את הקורס יעבירו טובי המומחים בתחום מזוויות והיבטים שונים, כולל לימוד וניתוח מקרים פרקטיים.
גישור בסיסי - קורס הגישור מהווה את שער הכניסה לעולם הגישור ומיועד למי שרוצה להתחיל את דרכה/ו כמגשר/ת מקצועי/ת. הקורס מעניק כלים מעשיים להתמודדות טובה יותר עם קונפליקטים, לניהול יעיל של משא ומתן, לשיפור התקשורת הבינאישית ולשיפור ממשקי העבודה עם לקוחות, ספקים עובדים ומנהלים. בוגרות ובוגרי קורס זה יכולים לגשר באופן פרטי או בארגונים שלהם, אולם אם הם רוצים גם לקבל תיקים מבתי המשפט, הקורס מהווה רק חלק מהדרישות של הנהלת בתי המשפט. הקורס בנוי בהתאם למתכונת המומלצת ע"י וועדת גדות במשרד המשפטים.קורס הגישור מהווה את שער הכניסה לעולם הגישור ומיועד למי שרוצה להתחיל את דרכה/ו כמגשר/ת מקצועי/ת. הקורס מעניק כלים מעשיים להתמודדות טובה יותר עם קונפליקטים, לניהול יעיל של משא ומתן, לשיפור התקשורת הבינאישית ולשיפור ממשקי העבודה עם לקוחות, ספקים עובדים ומנהלים. בוגרות ובוגרי קורס זה יכולים לגשר באופן פרטי או בארגונים שלהם, אולם אם הם רוצים גם לקבל תיקים מבתי המשפט, הקורס מהווה רק חלק מהדרישות של הנהלת בתי המשפט. הקורס בנוי בהתאם למתכונת המומלצת ע"י ועדת גדות במשרד המשפטים. לתוכנית המלאה: לחץ כאן
יחסי ממון בין בני זוג - בשנים האחרונות אירעו שינויים דרמטיים בתחום הסדרת היחסים הכלכליים במשפחה ובכללם: הרחבת השיתוף הזוגי גם לגבי נכסים מלפני הנישואים ירושות ומתנות, האפשרות לחרוג מחלוקה שוויונית בשל פערים בכושר השתכרות, החוק לחלוקת חסכון פנסיוני בין בני זוג, מתן אפשרות לתביעת מזונות משקמים לאחר גירושים, רפורמות בדיני מזונות ילדים והממשקים בין דיני הירושה לדיני הרכוש הזוגי. לשינויים הללו השלכה דרמטית, הן על הדרך שבה על עורכי הדין להכין את עצמם לקראת התדיינות והן על הדרך שבה על עורכי הדין להתנהל בעת משא ומתן לקראת הסכם ובעת גישור משפחתי.
הקורס יחסי ממון במשפחה היבטים עיונים וגישוריים שיועבר על ידי פרופ' ליפשיץ מבקש לסקור את השינויים המרכזיים בתחום היחסים הכלכליים במשפחה תוך התייחסות הן לחלופה של התדיינות והן לדינאמיקה ההסכמית והגישורית. הקורס יועבר ברובו על ידי פרופ' ליפשיץ אך ישולבו בו גם הרצאות אורח וסימולציות פרקטיות.
דיני תכנון ובניה - דיני התכנון והבנייה הם הבסיס להסדרת פיתוח המרחב והשימוש בקרקע. תחום התכנון והבנייה משקף מגוון רחב של שיקולים, לרבות היבטים חברתיים, כלכליים וסביבתיים, וההחלטות המתקבלות במסגרתו, שהינן בעלות השפעה עצומה על האדם ועל הסביבה, נועדו לייצר איזון ראוי בין מגוון שיקולים וערכים אלה.
במסגרת הקורס, נכיר את מוסדות התכנון (הרשויות המקבלות את ההחלטות בתחום התכנון והבנייה), ואת מערכת התכניות (בהן נקבעות הנורמות בתחום התכנון והבנייה), כמו גם את הליכי קבלת ההחלטות בתחום התכנון והבנייה ואת מכלול השיקולים הנשקלים במסגרת הליכים אלה. בנוסף, נדון בדילמות ובאתגרים המאפיינים את תחום התכנון והבנייה, לרבות חלוקת הסמכויות בין הוועדות המקומיות והשלטון המרכזי, מתן מענה למשבר הדיור ולצרכי הציבור, התמודדות עם תופעת עבריינות הבנייה, ועוד.
דיני נזיקין בשיתוף לשכת עורכי הדין ועד מחוז ירושלים, ההשתלמות מוכרת לגמול השתלמות, להרשמה לחץ כאן
צוואות וירושות בשיתוף לשכת עורכי הדין ועד מחזור ירושלים, ההשתלמות מוכרת לגמול השתלמות, להרשמה לחץ כאן
לצד השתלמויות אלו, יקיים המרכז גם השתלמויות סגורות לקהלים ייחודיים, כגון קהל רופאים, עובדי מגזר ציבורי, סוכני ביטוח ועוד.
כמו- כן, מידי שנה מתקיימות השתלמויות בשיתוף פעולה עם לשכת עורכי הדין ועד מחוז - ירושלים, השתלמויות אלו מוכרות לגמול השתלמות ומתקיימות בבית הפרקליט, רחוב שופן 1, ירושלים.
כל ההשתלמויות יפורסמו באתר המרכז למשפט מסחרי וישלחו לרשימת התפוצה של המרכז במהלך השנה.
להצטרפות לרשימת התפוצה של המרכז לחץ כאן
לנוחיותכם, ההרשמה להשתלמויות מתבצעת בקישור: https://hishtalmut-law.biu.ac.il/
אני מעודדת אתכם להירשם לרשימת התפוצה שלנו ולהתעדכן באתרנו המרכז ובאתר הפקולטה למשפטים גם באשר לימי עיון וכנסים הנערכים בפקולטה בכלל ובמרכז בפרט. רוב הפעילויות הללו אינן כרוכות בתשלום, אך עשויות לחייב רישום מוקדם.
תודתי והערכתי לדיקן הפקולטה ולסגנו, לראש מינהל הפקולטה, ליו"ר המרכז, פרופ' קובי נוסים ולצוות המרכז.
נשמח לראותכם בהשתלמויות המרכז למשפט מסחרי